IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Твори с Tialoto: Празнични елхички от филц

29 ноември 2019 08 40

Ето как да ги изработите сами!

Istockphoto

Декември е почти тук,. а с това идва и времето за поставяне на украсата. Въпреки че мнозина намират това за твърде рано, има и такива сред нас, които бързат да пуснат коледния дух в дома си. 

Каквото и да си говорим, разнообразието от украшения в магазините е голямо – различни видове топки, снежинки, шапчици с бели пискюли, звънчета, лампички, медни човечета... Може да си купите каквото поискате, но усещането е съвсем друго, ако на някоя клонка поставите нещо, което сте изработили сами или заедно с детето/любимия човек.

В много семейства има традиция за купуването на нова играчка всяка година. Така с времето колекцията се увеличава и носи приятни спомени. В този дух ви предлагаме да направите нещо различно преди Коледа – да впрегнете цялата си сръчност и да си ушиете празнични елхички от филц.

елхички от филц

Какво ви е необходимо?

– филц в различни цветове (за предпочитане червен, зелен и бял);

– силиконова вата за пълнеж;

– ножица;

– игла и конци за шиене;

– тънка сатенена лента (в червено, бяло или зелено);

– пистолет за топъл силикон.

елхички от филц

Как да си ушиете елхички от филц?

За да ви е по-лесно, потърсете в интернет елхички в различни размери и ги принтирайте. С тях си направете шаблон от картон, който да поставяте върху филца. Така ще можете по-лесно да очертаете формата на елхата.

Трябва да знаете, че филцът се изрязва лесно, ако имате достатъчно остра ножица, няма от какво да се притеснявате!

Накрая трябва да разпределите две по две елхички от един и същи размер, които да съедините с помощта на игла и конец. За да се получи добре, отрязвате малко сатенена лента, сгъвате я на две и пришивате между двата върха на елхата. После може да направите така нареченото окантване чрез фестон бод (от ляво на дясно, както е показано на снимките).

елхички от филц

За да придадете обем на елхичките от филц, трябва да оставите малко място накрая, което да не зашивате. През него натъпквате ватата вътре. После завършвате орнамента, като оформяте докрай с конец.

В случай, че желаете да имате по-шарени елхички, може с топъл силикон да залепите по-малки елхи в друг цвят отгоре или пък декоративни звездички.

елхички от филц

Получените елхички може да украсят вашата елха, вратата на хола или някое кътче в офиса. 

Пробвайте! Лесно е, трябва само да имате желание и търпение.

елхички от филц

Снимки: IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари