IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Твори с Tialoto: Снежен човек от филц

30 ноември 2019 11 00

Как да си направите висулката за елха?

Istockphoto

Обичате ли да украсявате елхата? А имате ли си любима играчка от детството. Аз си спомням за един стъклен снежен човек, който сякаш ми се усмихваше измежду зелените клонки. Толкова го пазех, за да не се счупи.

Преди години орнаментите за елха бяха по-еднообразни, но затова пък по-качествени и ценни за нас. Сега може да си купим какво ли не, но повечето стоки са внос от Китай и трайността им е малка.

След като ви насочихме да си купите филц, с който да изработите празнични елхички, днес в „Твори с Tialoto" ще ви покажем една подобна идея – на снежен човек.

снежен човек от филц

Колко му е да изрежете две кръгчета, едно носле и ръчички, от които да направите играчката?!

Какво ви е необходимо?

– филц в бяло и червено;

– ножица;

– червен и черен конец;

– игла.

Как да си ушиете снежен човек?

Основата му трябва да е във формата на осмица (вижте на снимките). Предварително си направете шаблон от картон, по който да изрежете две парчета от белия филц.

снежен човек от филц

Вземете червения филц и с молив нарисувайте малки клонки, които ще бъдат ръцете на снежния човек. После вземете ножичката и срежете малък триъгълник за нос.

За да направите лицето на орнамента, трябва с помощта на игла и черния конец да избродирате малка устна, както и да поставите две малки точки за очи. Залепете или пришийте носа между тях.

За да е по-хубав, нашият снежен човек си има и нещо като копчета – малки червени звездички. Те се получават като вденете в иглата червен конец и пришиете по подобие на снимката.

снежен човек от филц

Пришийте червените ръчички от двете страни на снежния човек. След това съединете двете осмици от филца с конец в същия цвят. Трябва да направите окантване на филца с фестон бод - от ляво на дясно (вижте на снимките). 

По ваше желание, може да направите орнамента по-обемен, като го напълните с малко памук или силиконова вата. Само не забравяйте да зашиете и закачалка на главата на снежния човек, точно между двете парчета.

снежен човек от филц

Снимки: IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари