IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Твори с Tialoto: Коледен венец

12 декември 2019 12 30

Време е да го поставите на вратата

Istockphoto

Остават 13 дни до Коледа. Ако все още не сте поставили украсата в дома си, време е да го направите. А за какво първо се сещате, когато говорим за нея? Точно така – коледния венец.

По принцип поставянето на венец на вратата е чуждестранна традиция, но през последните години все повече българи я харесват, а и по магазините има най-различни украшения, които изкушават.

Дървени табелки с надписи: „Ho-ho-ho“, „Merry Christmas“, „Весели празници“, както и венци с най-различни орнаменти, са сред най-търсените за украса, която всеки може да постави на входа на дома си.

Ако имате свободно време и желание, в рубриката „Твори с Tialoto“ ви предлагаме сами да си направите коледен венец. Така ще замените стария и ще внесете малко разнообразие.

коледен венец

Какво ви е необходимо?

– обикновен плетен или стиропорен венец;

– елхови клонки;

– шишарки;

– декоративен имел;

– тънка тел;

– пистолет с топъл силикон;

– пръчки канела.

коледен венец

Как да си направите коледния венец?

Направата зависи от това какви артматериали си набавите. Ако намерите плетен венец, ще ви е по-лесно, защото между пръчките може да поставите елховите клонки. Иначе, ако сте със стиропорен, трябва да ги прикрепите с помощта на тел, която да увивате здраво около него.

коледен венец

Хубаво е добре да покриете венеца с клонките, които може да са естествени, стига да има откъде да ги вземете, или изкуствени. Разбира се, при втория вариант коледният венец ще издържи повече време и може да се използва и за другата година.

След като основата с клонките е готова, идва ред на поставянето на червения имел. Това е онова растение, под което двойките се целуват на Коледа (поне във филмите). В специализираните места за артдекорации ще намерите такива в различни големини. Вземете няколко клонки, които да разположите на известно разстояние една от друга.

Друго нещо, което да поставите върху венеца, са шишарките. За да са по-красиви, предварително ги напръскайте с бял спрей. Така сякаш ще са леко заснежени. Тъй като са по-тежки, нарежете няколко парченца тел, с които да ги закачите на различни места по венеца.

Накрая, пак чрез телта или чрез залепване с пистолет с топъл силикон, може да добавите пръчки канела или сушени плодове (резенчета портокал, лимон, ябълка).

Ако желаете, може да напръскате отгоре, но съвсем леко, с белия спрей.

Опитайте, ще ви отнеме не повече от 30-40 минути.

коледен венец

Снимки: IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари