IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Твори с Tialoto: Оригинална подаръчна опаковка

6 декември 2019 17 30

Декорирайте с елхови клонки

Istockphoto

„Кога ще си разменяме подаръците?“. Това чувам в офиса, след като току-що сме си изтеглили по едно листче с името на колега, на когото трябва да купим нещо. Дойде ли това време на годината, някои започват да се оплакват как ненавиждат размяната на подобен род формалности, докато други като мен мислят какво и как ще подготвят.

Независимо дали ще подарявате нещо на колега или близък, направете го с желание, иначе няма смисъл. Може да купите нещо малко, но важното е да е взето с някаква мисъл и да се хареса на получателя.

За да видите повече усмивки по лицата на хората, на които ще подарявате подаръци, обърнете внимание и на опаковането.

Вместо традиционните подаръчни чантички или шарени хартии с Дядо Коледа, елхички, еленчета и снежинки, може да заложите на винтидж стила. Купете си обикновена амбалажна хартия в кафяво и използвайте естествените елхови клонки.

Идея за по-оригинална опаковка на подаръците за Коледа е поредното предложение, което ви представяме в нашата рубрика Твори с Tialoto“.

оригинална подаръчна опаковка

Какво ви е необходимо?

– конопена връв;

– тиксо;

– свежи елхови клонки;

– декоративни орнаменти (снежинки, звездички, чорапчета, захарни бастунчета);

– шишарки и пръчки канела;

– кафява амбалажна хартия за опаковане;

– пистолет с топъл силикон.

Как да опаковате подаръка стъпка по стъпка?

оригинална подаръчна опаковка

Този вид опаковка е подходяща най-вече за подаръци, които не са в кутия. Може да стане и за бутилка. Именно старата хартия и връвта придават едно друго усещане за Коледа. Макар да са по-прости като декорации, те ще направят вашата опаковка уникална и забележима.

Вземете подаръка и го поставете върху парчето хартия. Внимателно го загънете от двете страни, като оставите по равни разстояния от амбалажа и от двете страни на по-тясната част. После внимателно ги подгънете и залепете с малки парченца тиксо.

След като основната част на опаковката е готова, вземете връвта и я вържете като колет, като в горната част завършите с панделка. Все едно е пристигнал от пощата. :)

Накъсайте елховите клонки и сложете по няколко под връвта. Тук, ако желаете, може и да ги залепите със силикон. Ако връвта е по-здраво завързана, няма опасност да паднат.

оригинална подаръчна опаковка

После идва ред на малките коледни декорации. Вие избирате какво да сложите върху клонките – пръчки канела, малки снежинки или елхички от филц, бастунчета от захар. Някои от тях може да прикрепите с малко горещ силикон.

Ако имате повече клонки по подаръка, заложете на шишарките или звездичките.

Каквото и да сте купили, сигурна съм, че ако го опаковате по този начин, ще оценят труда, който сте положили.

oригинална подаръчна опаковка

Снимки: IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари