IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Романтика: Свети Валентин в къщата на Жулиета

22 януари 2020 14 40

Една щастлива двойка ще може да прекара празника във Верона

Снимка: iStock

За романтиците и феновете на Шекспир този Свети Валентин може да се превърне в истинско приключение. Компанията Airbnb обяви във вторник, че една щастлива двойка ще получи възможността да прекара празника в историческата сграда, чийто балкон се превръща в централна част от историята за Ромео и Жулиета.

„Casa di Giulietta“ или „Къщата на Жулиета“ е като магнит за влюбените и феновете на романтичната пиеса, въпреки че Шекспир никога не уточнява къде точно се намира домът на героинята му. Това обаче не пречи на много хора да смятат, че именно този балкон е мястото, на което Ромео и Жулиета декларират своята любов.

Ромео и Жулиета

Снимка: iStock

Всяка година хиляди писма пристигат в „Къщата на Жулиета“, които задължително трябва да получат своя отговор. Сега Airbnnb ви дава възможността да останете една вечер в историческата сграда, която в момента е музей. Двойката, която успее да се сдобие с разрешение за престой, ще бъде първата от 1930 година, която остава на това място.

В стаята ще бъде сложено и „Леглото на Жулиета“ – оригиналната спалня от филма „Ромео и Жулиета“ на Франко Дзефирели от 1968 година. „Престоят ще даде възможност на една щастлива двойка да отпразнува любовта си в може би най-романтичния дом в цялата литературна история“, казва Джакомо Тровато, който е генерален мениджър на Airbnb за Италия.

Двойките, които искат да спечелят тази награда ще трябва да напишат писмо, в което описват любовната си история и да посочат защо точно те са най-подходящи да прекарат Свети Валентин в „Къщата на Жулиета“. Победителите ще спечелят и романтична разходка из Верона, както и обиколка на историческия дом.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Airbnb (@airbnb) на

В добавка към това, ще могат да прочетат и едни от най-скорошните писма, които са били изпратени до „Жулиета“, както и ще се насладят на вечеря, приготвена от шеф-готвача Джанкарло Пербелини.

Крайният срок за записване е 2 февруари. 

4 идеи за романтична почивка за Деня на влюбените

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари