IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво казва лицето ви за вашето здраве

15 септември 2012 10 34

Лицето разкрива здравословното ви състояние

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Лицето разкрива много повече, отколкото си мислите. Често състоянието на кожата на лицето ви е в пряка връзка с физическото и емоционалното състояние, в което се намирате в момента. От векове практикуващите традиционна китайска медицина са използвали лицето като диагностичен инструмент. Разбира се, това не може да е абсолютна наука, но със сигурност може да ви насочи към един по-здравословен начин на живот.

1. Бузи

Бузите ви са свързани с дихателната система, така че лек обрив по тях може да е индикация, че на тялото ви не му достига кислород и трябва да поработите над дишането си. Всичко, което ви кара да използвате повече белите си дробове ще бъде полезно. Работете над дишането си, медитирайте или увеличете натоварването във фитнеса. При пушачите или хората, страдащи от астма е възможно да се появят спукани капиляри, обезцветяване и фини линии в областта на бузите.

2. Уста

Устата логично е свързана със стомаха. Петна или промяна в цвета на устните може да означава нарушени функции на червата, подут корем или лош апетит. Изследвайте се за хранителни алергии, за да изключите съответните храни от менюто си. Кървящите венци може да са свързани със стомашни киселини, а сухите и напукани устни са ясен признак за обезводняване. Рани по устата може да означават, че трябва да обърнете внимание на далака си.

3. Брадичка

Състоянието на бъбреците и пикочния мехур може да се познае по брадичката. Всякакъв вид хормонален дисбаланс се отразява на това място. Ако имате пъпки по брадичката, това може да означава, че претоварвате бъбреците си, водите нездравословен начин на живот и се подложени на стрес.

4. Центъра на челото

Това място е свързано с няколко органа – сърцето, тънките черва и пикочния мехур. Пъпките по челото означават лоша детоксикация, докато зачервяването или неравномерния тен там са индикация за недобра работа на храносмилателния тракт. Ако челото ви има повече от един кожен проблем, значи имате нужда от незабавно преразглеждане на хранителната диета.

5. Кожата между веждите

Мястото е свързано с черния дроб. Не е изненадващо, че консумацията на твърде много алкохол или други токсини, ще се отрази на кожата между веждите. В китайската медицина черният дроб е неразривно свързан с гнева. Според експерти хората, които имат по-силна дясна вежда означава, че са склонни да изразяват гнева си външно. Хората, които имат по-силна лява вежда, обикновено потискат гнева си.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари