IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдете силни като Супермен

1 октомври 2012 12 40

Кой мъж тайно не мечтае за суперсили или поне за повече сили?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Според ново проучване, публикувано в Journal of Experimental Social Psychology, усещането за връзка между мъжа и неговия любим герой, може да го накара да се почувства по-силен. Това пише мъжкото списание Men's Health.

Мъже студенти били накарани да оценят колко харесват Батман, Спайдърмен или друг супергерой по скалата от 1 до 5. След това на студентите били показани и два вида картинки на супергероите – с мускули и по-слаби.

Резултатите показали, че мъжете, които гледали версията на любимия си герой с мускули се чувствали по-удовлетворени и по-силни от тези мъже, които нямали толкова добре изградена връзка с някой супергерой.

Водещият изследовател Ариана Йънг от Университета в Бъфало обяснява резултатите с психологическата нагласа. Близките отношения с някого, било то и измислен герой, могат да се превърнат в голяма мотивация и несъзнателен опит за копиране.

Добрата новина е, че не е необходимо да се взирате по цял ден в снимката на любимия си супергерой. Ето три съвета, които ще ви помогнат да преобразите тялото си и да се сдобиете с повече сила.

1. Тренирайте с приятел

Ако мотивацията ви за спортни тренировки е слаба, започнете да тренирате с приятел. Скорошно проучване на Мичиганския държавен университет установи, че фитнес престоят на човек се удължава, ако с него тренира и приятел. По този начин между вас има съревнование, което ще ви мотивира, защото е без лоши чувства. Изберете приятел, който се справя малко по-добре от вас, за да няма непреодолима разлика между вас.

2. Повече витамин D

Витамин D е много важен за поддържане на мускулната сила. Лекари от болница в Ню Йорк направили експеримент. Те измерили нивата на витамин D в организма на играчи, които са пропуснали известен брой тренировки заради травма и на играчи, които не са спирали да играят. Резултатите показали, че нивата на витамин D при играчите, които направили пауза били с 20% по-ниски от тези на здравите играчи.

3. Яжте повече ябълки

Урсоловата киселина е естествено вещество, съдържащо се в ябълките. Скорошно проучване показва, че гризачи, които са хранени с по-голямо количество ябълки, увеличават мускулната си сила, тежат по-малко и са изложени на по-нисък риск от диабет. Урсоловата киселина променя нивата на хормоните, свързани с обмяната на веществата.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари