IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заменете колата с колело

8 януари 2012 13 40

Този избор има много предимства

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В много европейски страни карането на колело е главният начин на придвижване, независимо от неблагоприятните метеорологични условия навън. Освен по-икономично и природосъобразно, колелото е и пет пъти по-безопасно от шофирането на кола. Това показва ново проучване на University College в Лондон.

Изследователите отбелязали съотношението на пътни инциденти с велосипедисти и шофьори за периода 2007-2009 година в Англия. Оказва се, че инцидентите с коли са три пъти повече. Ако това не ви действа достатъчно убедително, ето още четири причини защо е по-добре да смените колата с колело, подредени от Men's Health:

1. Възможност за отслабване

Започнете новата година с нов план за отслабване и поддържане на фигура. Според изследване, ако човек кара колело всеки делничен ден за една година ще отслабне с почти 7 килограма. Да не говорим за стягащото действие върху мускулите.

2. По-добро представяне в леглото

Скорошно проучване показва, че мъжете, които участвали в умерена тренировъчна програма в продължение на 9 месеца, започнали да правят секс 30% по-често, отколкото преди. Тренировъчната програма включвала 60-минутно колоездене три пъти в седмицата.

3. Спасявате 1100 живота

Разбира се, това е постижение, което може да бъде осъществено единствено с общи усилия. Изследователи от Университета в Уисконсин създали компютърен модел, по който може да се предвиди въздействието от това 30 милиона души да започнат да карат колело на кратки разстояния. Резултатите показват подобряване качеството на въздуха, физическото състояние на човек и спасени 1100 живота.

4. Спестявате пари

Според проучване на американска агенция средния годишен разход за кола през 2012 година е почти 9000 долара. Това включва гориво, застраховки и поддръжка. Вие сами може да изчислите колко пари месечно ще ви остават, в случай, че ходите на работа с колело.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари