IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо алкохолът влияе добре на мъжете

26 януари 2014 07 00

Пиенето на напитки с приятели помага на господата да споделят своите емоции

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Добра новина за мъжете. Те вече имат оправдание пред половинките си, за да ходят на заведения с приятели. Оказва се, че подобни мъжки вечери се отразяват много добре на психичното здраве на мъжете. Пиенето на напитки пък помага на господата да се „отворят“, да говорят за емоциите си и да повдигнат духа си, твърдят изследователи.

Изследване на Съвета за медицински изследвания се фокусира върху мъжете на възраст между 30 и 35 години в западната част на Шотландия, които ходят с група приятели в пъбове. Самите участници в проучването признали, че посещението на заведения се отразява добре на психичното им здраве.

Доктор Керъл Емсли споделя: „Най-изненадващото нещо беше начинът, по който пиенето кара мъжете да се държат по алтернативни начини, които не са свързани с мъжествеността“. Изглежда няколко питиета наистина могат да помогнат на господата да изразят емоциите си по начин, по който не биха могли в ежедневния си живот“.

Когато група мъже ходят навън за по едно питие, обикновено те се смеят, шегуват се и това по някакъв начин е вдъхновяващо за тях. Един от участниците в проучването споделя, че алкохолът помага на някои по-затворени мъже да започнат да изразяват повече своите емоции.

Въпреки това изследването отбелязва, че приятелският кръг насърчава господата да пият повече, като много от анкетираните консумират дори вредни количества алкохол. Според доктор Емсли констатациите трябва да спомогнат за справяне с вредата от алкохола, като същевременно с това се признават и неговите ползи, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари