IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберете идеалния годежен пръстен

30 декември 2013 07 00

Постарайте се да изберете най-доброто за вашата любима жена, следвайки няколко прости съвета

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Предлагането на брак е може би един от най-романтичните моменти във връзката между двама души. Независимо дали мъжът пада на колене (на всяка жена ще ѝ хареса), прави серенада на своята половинка или пък я води на някое екзотично местенце, освен самата идея за предложението, за дамите годежният пръстен също е от съществено значение.

Все пак нито една жена не иска да остава разочарована от избраното бижу и да развали своето щастие от вълшебния миг. Затова, ако сте от сериозните мъже, които вече са готови за истинско обвързване, задължително трябва да обърнете голямо внимание върху избора на годежния пръстен. За да сте сигурни в успеха на своята „мисия“, следвайте няколко прости съвета:

1. Съобразете се със своя бюджет. Първото нещо, което трябва да бъде вашата изходна позиция, са парите, с които разполагате. Преди да се впуснете в обиколка на бижутерски магазини, набележете определена сума като максимума, който може да дадете. По този начин ще избегнете посещението в магазини, които са по-скъпи. Бъдете реалисти и преценете какво може да си позволите. Няма смисъл да следвате остарели или чужди правила като това, че годежният пръстен трябва да струва колкото три ваши заплати. По-скоро действайте разумно, но не и прекалено пестеливо.

2. Намерете правилния стил. Разбира се, вие трябва да харесвате пръстена, който ще купите, но по-важно е той да подхожда на цялостната визия на вашата любима. Най-лесно може да се ориентирате какво ѝ харесва, като се вгледате в нейната кутия за бижута. Следващият път, когато двамата минете покрай някой бижутерски магазин, забележете по какво се заглежда вашата бъдеща съпруга. Друг вариант е да се допитате до нейни приятелки, за които обаче сте сигурни, че няма да ви издадат.

3. Размерът има значение. Според експертите това е категоричната истина. Ако се спирате на диамант, Андрю Коксън съветва да се спрете на най-големия камък, който може да си позволите. Хубаво е както пръстенът да има високо качество, така и неговият диамант да се вижда колкото е възможно повече. В случай, че не може да си позволите пръстен с диамант, насочете се към някой друг камък.

4. Злато или платина? Ако искате красив годежен пръстен, който да издържи във времето, по-добре се спрете на платинен, отколкото на златен. Известно е, че златото се износва по-бързо, отколкото платината. Някои от пръстените (с повече елементи) трябва да се носят за проверка през определен период години, за да се направи оценка на тяхната цялост. Ако смятате, че вашата любима предпочита злато, то тогава изберете това, което на нея ще ѝ хареса.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

:) ( преди 10 години )