Тази рецепта е предназначена за любителите на екзотичната кухня и е подходяща както за посрещане на гости, така и за ежедневно ястие. Най-голямото й предимство е, че освен вкусна, тя е съобразена и със здравословното хранене. Рецептата ни изпрати Румяна Георгиева.
Необходими продукти:
около 500 гр. пилешко месо (бон филе, гърди, бут)
1 пакет (400 гр.) оризови спагети1 малка глава лук, нарязана на кръгчета
1 настърган морков
кълнове от консерва (или свежи)
соев сос
гъби (по желание)
Начин на приготвяне:
В мазнина по избор се задушават морковът и лукът.
Когато са готови се изваждат внимателно и в същата мазнина се поставя пилешкото месо, което предварително сте нарязали на малки хапки. Добавя се малко соев сос.
Пържи се, докато месото не добие лек златист цвят, като малко преди да стане готово се добавят и гъбите (ако сте ги включили като съставка).
След като махнете тигана с месото от котлона връщате обратно в него моркова и лука и ги оставяте да пуснат аромат настрани.
Сварете оризовите спагети, както е описано на опаковката.
След като и те станат готови добавете към тях месото и зеленчуците и кълновете.
Сервира се в отделни чинии, като всяка порция се поръсва с настърган кашкавал.
Червеното вино е задължително.
Вие също можете да изпратите любимата си екзотична рецепта на info@tialoto.bg до 25 февруари. На 26 ще изтеглим победител, който ще получи книгата "Оптималното хранене вече е лесно".
Името му ще бъде публикувано в бюлетина ни, за който можете да се абонирате като си направите регистрация в сайта ни.