IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Морска вкусотия

30 март 2010 11 53

Едно страхотно основно рибно ястие

Морската храна винаги радва сетивата. Снимка: Dreamstime

Морската храна винаги радва сетивата. Снимка: Dreamstime

Рецептата ни изпрати Мария Маврикова.

Необходими продукти за 2 порции:

2 бр. филе от сьомга

2 бр. филе херинга

250 гр.калмари

2 листа от маруля

1 ч.ч. ориз

1 пакетче рулца от раци

1 консерва царевица

1 прясна краставица

1 пакетче майонеза

половин бурканче обезмаслено кисело мляко

Начин на приготвяне:

Калмарите и филетата от херинга и сьомга се задушават на водна пара, като след като са задушени се поливат със зехтин, поръсват се с босилек и дивисил (може и с подправките за риба, които продават по магазините).

В една по-широка чиния поставете едното голямо листо от маруля, така че къдравото да излиза леко от нея.

Върху него сложете задушените калмари и рибата.

За гарнитурата:

Сварете ориза. Бланширайте леко рулцата от раци и ги нарежете на кубчета. Обелете краставицата и я нарежете на много дребни купчета.

Вземете една голяма купа и смесете ориза, царевицата, рулцата от раци и краставицата.

Смесете майонезата и киселото мляко (може и малко чесън по желание) и се изсипете върху останалите продукти от гарнитурата.

Разбъркайте всичко и го оформете на топки с лъжица за сладолед, които наредете около листата маруля.

Бялото вино е отлична комбинация.

КоментариКоментари

soraia ( преди 15 години )