IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пилешко филе със сметана и топено сирене

20 април 2010 14 10

Рецептата ни изпрати Биляна Драгомирова - Толева

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

400 гр. нарязано пилешко филе

1 пилешки или зеленчуков бульон

½ ч.ч. сметана за готвене

200 гр. топено сирене

Начин на приготвяне:

Запържете леко пилешкото филе на грил тиган (ако разполагате с такъв) без мазнина, след което го подредете в средно голяма йенска купа.

Натрошете бульона и го посипете върху филето. След което залейте със сметаната.

Нарежете топеното сирене на кръгчета и го наредете най-отгоре.

След това затворете купата и печете около 20 минути на умерена фурна.

Сервирайте с гарнитура по избор според сезона и вкуса.
 

КоментариКоментари

Iren.K ( преди 13 години )
тази рецепта е много вкусна
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
nataliyast ( преди 14 години )
Стана страхотно, точно както си е по рецепта! Благодаря! Може да се добави малко черен пипер и копър :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
P.Hinkova ( преди 14 години )
Аз си запържих месото със чушцици а в йенската купа посипах царевичка, топено сирене сложих и накрая си го залях със сметана . божествено стана :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
eli.vd ( преди 14 години )
И не пържа пека месото предварително
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
eli.vd ( преди 14 години )
Вместо сметана слагам кисело мляко и става супер
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Cherryes ( преди 15 години )
Натрошете бульона и го посипете върху филето. След което залейте със сметаната. :] Това трябва да се прави със сметаната
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
wildprincess ( преди 15 години )
А какво да правим със сметаната все пак???
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
pearlka ( преди 15 години )
Спокойно сметаната може да се замени от прясно мляко, топеното сирене достатъчно мазнина има :) Ако се прибави копър и дори няколко скилитки дребно нарязан чесън, смятам че рецептата ще бъде още по-сполучлива :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
dob4o_bg ( преди 15 години )