Огретенът е от онези еднакво вкусни и еднакво полезни ястия, идеални за летния сезон.
Защо да се ровим за трудни за изпълнение рецепти, които рядко стават от първия път, при положение, че има нещо толкова лесно, бързо и апетитно като огретена.
Ето как става, за тези, които все още не са се възползвали.
Необходими продукти:
4-5 средно големи тиквички (за 4 порции)
200-250 гр сирене
250-300 мл прясно мляко
2-3 яйца
сол и подправки
стрък свеж магданоз или копър
Начин на приготвяне:
Нарязвате тиквичките (на кръгчета или лентички), леко ги осолявате и запържвате в олио до приятен златист цвят.
Нареждат се на пластове в тава или друг съд за печене. Върху тях се изспива предварително приготвената смес от яйцата, млякото и сиренето.
Прибавяте подправки на вкус и запичате до зачервяване.
Може да поръсите готовия огретен с пресен магданоз или копър.
И да не забравим: направете и един таратор. Комбинацията е повече от страхотна за всеки летен ден.
Припомнете си как се приготвя и огретен по италиански.




Късна емисия
България е сред страните, в които е най-трудно да се научиш да шофираш
Какво очаква зодиите на 31 октомври – съвети и малки изненади
Слънчева енергия от Космоса - бъдещето на глобалното електричество
Учени откриха, че почвата има памет
Метеороид с размерите на микровълнова печка прелетя рекордно близо до Земята
Квантовата връзка излиза в Космоса: Европа изстрелва спътника Eagle-1
Извънземните светове могат сами да произвеждат своята вода
Световноизвестен треньор отряза Лудогорец
Левски - ЦСКА, Лудогорец - ЦСКА 1948 за Купата на България?
Голяма промяна в ЦСКА: Кюстендилеца каза какво мисли
Дневен хороскоп за 31 октомври, петък
Лесно предястие: Рулца с пушена сьомга
Признаци на токсичната връзка: как да я разпознаем и как да се справим
Има ли връзка между метаболизма и сексуалната активност?
3 мистични билки, които се използват в медицината и днес
Стартира кампанията „Цената на красотата“ срещу рисковете от нерегламентирани естетични процедури
Хроничният стрес и зачатието – как кортизолът променя овулацията и сперматогенезата?
Остави коментар
namonaraqnaq
( преди 15 години )