Огретенът е от онези еднакво вкусни и еднакво полезни ястия, идеални за летния сезон.
Защо да се ровим за трудни за изпълнение рецепти, които рядко стават от първия път, при положение, че има нещо толкова лесно, бързо и апетитно като огретена.
Ето как става, за тези, които все още не са се възползвали.
Необходими продукти:
4-5 средно големи тиквички (за 4 порции)
200-250 гр сирене
250-300 мл прясно мляко
2-3 яйца
сол и подправки
стрък свеж магданоз или копър
Начин на приготвяне:
Нарязвате тиквичките (на кръгчета или лентички), леко ги осолявате и запържвате в олио до приятен златист цвят.
Нареждат се на пластове в тава или друг съд за печене. Върху тях се изспива предварително приготвената смес от яйцата, млякото и сиренето.
Прибавяте подправки на вкус и запичате до зачервяване.
Може да поръсите готовия огретен с пресен магданоз или копър.
И да не забравим: направете и един таратор. Комбинацията е повече от страхотна за всеки летен ден.
Припомнете си как се приготвя и огретен по италиански.