Необходими продукти
4 яйца
150 гр шунка
1 глава лук
150 гр печурки
2 с.л краве масло
1 червена чушка
250 мл прясно мляко
магданоз
черен пипер
сол
Нарежете на ситно шунката, чушката, гъбите, лука и магданоза. Задушете в мазнината и малко вода лука и гъбите, като разбърквате леко.
Поръсете сместа със сол и черен пипер и отново разбъркайте.
В намаслен съд от йенско стъкло на редове сложете шунка, задушена смес, магданоз и така в същата последователност до свършването на продуктите.
Разбийте яйцата и млякото и малко черен пипер и сол и залейте продуктите.
Похлупете съда и го сложете в тавичка с вода в предварително загрята фурна. Печете на водна баня докато стане готово.
Рецептата е от "Готивм за 30 минути" на Невяна Кънева