Необходими продукти:
600-700 г филе от сьомга
1 малко пакетче краве масло
1 глава чесън
1 връзка магданоз
1-2 дафинови листа
черен пипер
сол
Приготвяне:
Нарежете рибата и я подредете в намаслен съд от йенско стъкло. Отгоре нарежете останалото масло и сложете дафиновите листа.
Пасирайте чесъна и нарежете на ситно магданоза, след което ги смесете и ги изсипете отгоре.
Поръсете с със сол и черен пипер и захлупете.
Печете в предварително затоплена умерена фурна около 20 минути.
От време на време поливайте със соса, който се образува по време на готвенето.
Съвет: към всяка порция добавете 1-2 резенчета лимон.
От книгата "Готвим за 30 минути" на Невяна Кънчева, ИК Колхида.