IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Сьомга с маслен сос

28 февруари 2011 15 55

Лесно ястие с изненадващо добър резултат

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

600-700 г филе от сьомга

1 малко пакетче краве масло

1 глава чесън

1 връзка магданоз

1-2 дафинови листа

черен пипер

сол

Приготвяне:

Нарежете рибата и я подредете в намаслен съд от йенско стъкло. Отгоре нарежете останалото масло и сложете дафиновите листа.

Пасирайте чесъна и нарежете на ситно магданоза, след което ги смесете и ги изсипете отгоре.

Поръсете с със сол и черен пипер и захлупете.

Печете в предварително затоплена умерена фурна около 20 минути.

От време на време поливайте със соса, който се образува по време на готвенето.

Съвет: към всяка порция добавете 1-2 резенчета лимон.

От книгата "Готвим за 30 минути" на Невяна Кънчева, ИК Колхида.

КоментариКоментари