Необходими продукти:
1 скилидка чесън
2 средно големи краставици
150 г прясно сирене или сирене Крема
1 супена лъжица балсамов оцет
1 кафена лъжичка смлян кимион4 стръка ментасол, черен пипер
100 г обескостени маслини4 домата
Начин на приготвяне:
Потапяме 2 домата за 30 секунди във вряла вода. Обелваме ги, нарязваме ги на парченца и махаме семките.
Смесваме с нарязаните на ситно чесън, половината мента и 50 г маслини.
Подправяме с оцета, солта и кимиона.
Нарязваме краставиците на парчета с дължина 3-4 сантиметра. Издълбаваме ги, без да стигаме до дъното. Отрязваме капачетата на останалите 2 домата.
Внимателно издълбаваме и тях. Намачкваме сиренето с вилица. Добавяме останалите, нарязани на ситно маслини и ментата.
Посоляваме и подправяме с черен пипер. С тази смес пълним зеленчуковите пънчета. Около тях подреждаме приготвените вече домати.
Рецептата е от книгата "Вегетарианско хранене" на ИК Колхида