IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Чушки по италиански

10 януари 2012 15 25

Пълнили ли сте чушка с макарони?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти:
8 големи чушки

За плънката:
300 г дребни макарони;
200 г настръгано жълто сирене (пармезан);
2 яйца;
сол;
черен пипер;
щипка захар;
3 супени лъжици доматено пюре;
1 чаена чаша зеленчуков бульон;
1 супена лъжица зехтин;

Приготвяне на плънката:
Сварете макароните в подсолена вряща вода, отцедете ги и ги нарежете на ситно. Разбъркайте ги с разбитите яйца, настърганото сирене, 1 супена лъжица доматено пюре, щипка захар и черен пипер. Загрейте фурната на 190-200 градуса.

Приготвяне на ястието:
измийте чушките и ги пуснете за 2 минути в леко подсолена вряща вода, отцедете ги и веднага ги облейте със студена вода. Подушете ги. Изтумбете ги и отстранете семките. Напълнете ги с приготвената плънка. Наредете ги в намазан със зехтин огнеупорен съд, залейте ги с бульона и останалото доматено пюре. Сложете ястието в загрятата фурна да се пече около половин час.

Приятно хапване!

Рецептата е от книгата "Готвим със сирена", изд. "Колхида"

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари