IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пръстите на Фатима

14 ноември 2006 11 02

Вкусни хрупкави рулца с пилешко месо и зеленчуци

Пръстите на Фатима

Необходими продукти:

3 парчета бяло пилешко месо

3 картофа

1 супена лъжица каперси

1 глава лук

3 стръка магданоз

2 супени лъжици зехтин

½ пакет кори за баница

50 гр масло

2 яйца

сол, пипер

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. Нарежете пилешкото месо на малки кубчета.

Измийте и нарежете на ситно магданоза и лука.

Загрейте зехтина и прибавете пилешкото месо и лука. Запържете ги за десет минути като разбърквате периодично.

Прибавете магданоза и каперсите точно преди да махнете съда от котлона. Разбъркайте, посолете, поръсете с пипер и махнете от огъня.

Разтопете маслото и намажете с него корите за баница. Разделете корите по две и ги разрежете на две парчета, от които ще направите рулца.

Изцедете картофите и ги нарежете на малки кубчета в подходяща купа. Прибавете запърженото пиле и лука и разбъркайте.

Загрейте фурната до 240 градуса.

В средата на всеки лист от корите за баница поставете по малко от сместа с пиле и картофи. Сгънете краищата навътре или направете рулца.

Наредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене.

Разбийте яйцата и ги изсипете в тавичката.

Рулцата се пекат докато станат златисти на цвят, сервират се веднага.

КоментариКоментари