3 парчета бяло пилешко месо
3 картофа
1 супена лъжица каперси
1 глава лук
3 стръка магданоз
2 супени лъжици зехтин
½ пакет кори за баница
50 гр масло
2 яйца
сол, пипер
Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. Нарежете пилешкото месо на малки кубчета.
Измийте и нарежете на ситно магданоза и лука.
Загрейте зехтина и прибавете пилешкото месо и лука. Запържете ги за десет минути като разбърквате периодично.
Прибавете магданоза и каперсите точно преди да махнете съда от котлона. Разбъркайте, посолете, поръсете с пипер и махнете от огъня.
Разтопете маслото и намажете с него корите за баница. Разделете корите по две и ги разрежете на две парчета, от които ще направите рулца.
Изцедете картофите и ги нарежете на малки кубчета в подходяща купа. Прибавете запърженото пиле и лука и разбъркайте.
Загрейте фурната до 240 градуса.
В средата на всеки лист от корите за баница поставете по малко от сместа с пиле и картофи. Сгънете краищата навътре или направете рулца.
Наредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене.
Разбийте яйцата и ги изсипете в тавичката.
Рулцата се пекат докато станат златисти на цвят, сервират се веднага.