IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пъстърва с чушки на грил

8 октомври 2007 14 55

Вкусна и полезна риба, богата на омега-3 мазнини. Идеална е за здравословното ви меню

Пъстърва с чушки на грил

Необходими продукти:

4 пъстърви, средно големи и без глави

1 чаена лъжичка сол

¼ чаена лъжичка черен пипер

3 чушки (по възможност различни на цвят – зелена, червена и жълта), без семки и нарязани на четири

зехтин

1 супена лъжица изцедени каперси

1 средно голяма връзка спанак

пресен босилек на вкус

1 супена лъжица ситно счукан чесън

½ чаена лъжичка сол

черен пипер на вкус

по 1 супена лъжица зехтин и лимонов сок

Начин на приготвяне:

Напръскайте грила със зехтина и го загрейте. Намажете добре кожата и вътрешността на рибата със сол и пипер.

Направете гарнитурата от чушки, като ги разбъркате със зехтина. Печете ги на грила по 6 минути от всяка страна или докато се запекат и омекнат. Увийте ги във фолио за 5 минути. След това ги обелете, нарежете ги на ивици и ги смесете с 1 супена лъжица зехтин. Добавете и останалите съставки – черния пипер, чесъна, каперсите и босилека.

Междувременно опечете и пъстървата. Оставяйте всяко парче за 6 минути от едната страна, а после обръщайте от другата. Рибата е готова, когато потъмнее. След това отстранете кожата й.

Разбъркайте ситно нарязания спанак със зехтина и лимоновия сок в купа, след което го разпределете в 4 чинии. Сложете върху него рибата, а най-отгоре и чушките. Сервирайте ястието топло.

КоментариКоментари