Необходими продукти:
4 пъстърви, средно големи и без глави
1 чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
3 чушки (по възможност различни на цвят – зелена, червена и жълта), без семки и нарязани на четири
зехтин
1 супена лъжица изцедени каперси
1 средно голяма връзка спанак
пресен босилек на вкус
1 супена лъжица ситно счукан чесън
½ чаена лъжичка сол
черен пипер на вкус
по 1 супена лъжица зехтин и лимонов сок
Начин на приготвяне:
Напръскайте грила със зехтина и го загрейте. Намажете добре кожата и вътрешността на рибата със сол и пипер.
Направете гарнитурата от чушки, като ги разбъркате със зехтина. Печете ги на грила по 6 минути от всяка страна или докато се запекат и омекнат. Увийте ги във фолио за 5 минути. След това ги обелете, нарежете ги на ивици и ги смесете с 1 супена лъжица зехтин. Добавете и останалите съставки – черния пипер, чесъна, каперсите и босилека.
Междувременно опечете и пъстървата. Оставяйте всяко парче за 6 минути от едната страна, а после обръщайте от другата. Рибата е готова, когато потъмнее. След това отстранете кожата й.
Разбъркайте ситно нарязания спанак със зехтина и лимоновия сок в купа, след което го разпределете в 4 чинии. Сложете върху него рибата, а най-отгоре и чушките. Сервирайте ястието топло.