Необходими продукти:
3 бр. пилешки гърди
1 глава чесън
1 глава лук
100 гр. моркови
150 гр. боровинки
100 мл. сметана
1 чаша бяло вино
200 гр. прясна целина
естрагон
индийско орехче
зехтин
Начин на приготвяне:
Накълцайте на ситно морковите, лукът и чесъна и ги запържете с малко зехтин в дълбок тиган, след което добавете боровинките и задушете с виното за 10 мин. Подправете с настъргано индийско орехче и с получената смес напълнете предварително разрязаните с остър нож пилешки гърди.
В отделна тенджера запържете целината с малко зехтин, прибавете сметаната и естрагона. Бъркайте докато полученият сос се сгъсти. Сложете пълнените гърди в тава и ги полейте с част от сметановия сос.
Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна около 20 минути или докато сметнете за добре. Поливайте периодично със соса. Сервирайте топли с гарнитура от цели варени моркови в бульон и крутони с черни маслини.