Необходими продукти:
3 бр. пилешки гърди
1 глава чесън
1 глава лук
100 гр. моркови
150 гр. боровинки
100 мл. сметана
1 чаша бяло вино
200 гр. прясна целина
естрагон
индийско орехче
зехтин
Начин на приготвяне:
Накълцайте на ситно морковите, лукът и чесъна и ги запържете с малко зехтин в дълбок тиган, след което добавете боровинките и задушете с виното за 10 мин. Подправете с настъргано индийско орехче и с получената смес напълнете предварително разрязаните с остър нож пилешки гърди.
В отделна тенджера запържете целината с малко зехтин, прибавете сметаната и естрагона. Бъркайте докато полученият сос се сгъсти. Сложете пълнените гърди в тава и ги полейте с част от сметановия сос.
Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна около 20 минути или докато сметнете за добре. Поливайте периодично със соса. Сервирайте топли с гарнитура от цели варени моркови в бульон и крутони с черни маслини.




Тиквите на пазара в Елин Пелин - за готвене или украса за "Хелоуин"?
Гуцанов: Или променяме Кодекса на труда, или получаваме наказание от ЕС
Централна прогноза
Сияеща метеорна следа „фотобомбардира“ кометата Lemmon в невероятни кадри от телескоп
Astrobotic отложи изстрелването на лунната сонда Griffin-1 за средата на 2026 г.
Светът е на крачка от откриването на ваксина срещу рака
Исторически момент: Ще „хванем“ парче от комета
Карлос Насар се мести в Азия
БФС наложи тежки глоби в Първа лига
НА ЖИВО: ЦСКА 1948 - Лудогорец 4:1, тотален погром в Бистрица
Нумерологична прогноза за месец ноември
Sabaton, Savatage, Epica и Sevi влизат в Be4 HILLS
13 маникюра, идеални за Хелоуин (+Снимки)
Рецепта за вегетарианци: Печено червено цвекло с розмарин
Ново лечение прави клетката капан за херпес симплекса
Сладките картофи – съюзник на сърцето и полезни за кожата
Плеврален излив – на какво може да се дължи?
Отразява ли се пълнолунието на съня ни?
Остави коментар