IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Миди в сос. Върху вкусни фетучини

8 ноември 2007 15 58

Типично италианско ястие с морски сос плюс броколи, гъбки и други зеленчуци

Миди в сос. Върху вкусни фетучини

Необходими продукти:

450 грама пресни гъби, нарязани на филийки

1 голяма зелена чушка, нарязана на кубчета

500 грама фетучини или друг вид паста (без пълнеж)

1 средно голяма глава броколи, накъсана на розички

около 400 грама изчистени и сварени миди

30 грама настърган пармезан

сушен риган и черен пипер на вкус

няколко стръка пресен магданоз

450 милилитра сметана (нискомаслена)

30 грама брашно (пълнозърнесто)

малко масло

450 милилитра вода

Начин на приготвяне:

Загрейте котлона на средно висока температура и в голям тиган задушете гъбите и чушката с малко масло. След като омекнат, свалете от огъня и оставете настрани.

Сварете пастата за 8 до 10 минути и отцедете. Сложете броколите в голям гевгир на парата от същата вода, докато изсветлеят (5-10 минути).

Разбъркайте фетучините с пармезана, ригана, черния пипер и ситно нарязания магданоз. Покрийте, за да не изстиват, и оставете настрани.

В тенджера разтопете маслото и добавете брашното. Разбъркайте до получаване на еднородна смес. Прибавяйте сметаната и водата малко по малко до сгъстяване на сместа.

Залейте с нея мидите и добавете броколите с подправките, както и гъбите с чушката. Докато цялата смес е още топла, залейте пастата и сервирайте. Ще стигне за поне 6 човека.

КоментариКоментари