Необходими продукти:
4 свински пържоли, около 150 грама всяка, без тлъстини
500 грама картофи
8 супени лъжици горчица
4 супена лъжица мед
4 чаена лъжичка соев сос
8 лъжици отцедено нискомаслено кисело мляко
Начин на приготовление:
Разбъркайте половината горчица с меда и соевия сос до получаването на гладка смес. Намажете обилно от двете страни всяка от пържолите и оставете да престоят така поне половин час.
Междувременно нарежете картофите на филийки с дебелина около 1 сантиметър и ги напръскайте леко със зехтин. За приготвянето им имате нужда от скара, но може да използвате и тиган с оребрено дъно, в който не се използва мазнина. Запечете ги за 7-8 минути от всяка страна, докато са напълно готови.
Изпечете и пържолите по същия начин. На тях ще им трябва повече време за приготвяне – поне по 15 минути от всяка страна.
Смесете остатъка от горчицата с киселото мляко и сервирайте свинското месо с картофите. Към тях можете да добавите хрупкава зелена салата, пасват си идеално.