1 пиле
250 мл бяло вино
50 гр моркови
50 гр лук кромид стар
100 мл оцет винен
50 мл зехтин
3-4 ск. чесън стар
1/2 вр. магданоз пресен
1/4 гл. целина
Начин на приготвяне
Нарежете пилето на порции и ги задушете в зехтина. Прибавете виното, сол и черен пипер на вкус.
Оставете така пилето на умерен огън, докато се свари напълно.
Отделно пригответе маринатата, като задушите нарязаните наситно моркови, лук, целина, чесън и магданоз.
Налейте оцета, а когато маринатата заври, я свалете от котлона.
Сложете пилето в дълбока тенджера и го залейте с горещата марината. След като изстине, го оставете да престои 24 часа в хладилника.




Храни, които помагат при сънна апнея
Късна емисия
"Лампата не спря да се люлее": Силно земетресение в Турция беше усетено и в България
Екзотична физика: Каква трябва да бъде неутронната звезда, за да се превърне в черна дупка
Сияеща метеорна следа „фотобомбардира“ кометата Lemmon в невероятни кадри от телескоп
Astrobotic отложи изстрелването на лунната сонда Griffin-1 за средата на 2026 г.
Светът е на крачка от откриването на ваксина срещу рака
Ясно е кой поема Юве, преговорите с голямо име са на финален етап
Ас на ПСЖ каза дали напуска заради Манчестър Юнайтед
Край на драмата! Обявиха новия треньор на Лудогорец
Сила! Гришо се завърна с победа
Нумерологична прогноза за месец ноември
Sabaton, Savatage, Epica и Sevi влизат в Be4 HILLS
13 маникюра, идеални за Хелоуин (+Снимки)
Рецепта за вегетарианци: Печено червено цвекло с розмарин
Ново лечение прави клетката капан за херпес симплекса
Сладките картофи – съюзник на сърцето и полезни за кожата
Плеврален излив – на какво може да се дължи?
Отразява ли се пълнолунието на съня ни?
Остави коментар