IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пиле с марината

4 декември 2007 15 11

За утрешната вечеря

Пиле с марината

Необходими продукти

1 пиле

250 мл бяло вино

50 гр моркови

50 гр лук кромид стар

100 мл оцет винен

50 мл зехтин

3-4 ск. чесън стар

1/2 вр. магданоз пресен

1/4 гл. целина


Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и ги задушете в зехтина. Прибавете виното, сол и черен пипер на вкус.

Оставете така пилето на умерен огън, докато се свари напълно.

Отделно пригответе маринатата, като задушите нарязаните наситно моркови, лук, целина, чесън и магданоз.

Налейте оцета, а когато маринатата заври, я свалете от котлона.

Сложете пилето в дълбока тенджера и го залейте с горещата марината. След като изстине, го оставете да престои 24 часа в хладилника.

Рецептата е предоставена от Bgkulinar

КоментариКоментари