Необходими продукти:
500 грама картофи
4 средно големи филета сьомга
8 супени лъжици кисело мляко
2 супени лъжици каперси
5 скилидки чесън
връзка свеж магданоз, може и замразен
няколко листенца сушен кориандър
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, а филетата сьомга поставете в дълбок съд. Поръсете ги с черен пипер на вкус, добавете малко вода и покрийте с фолио. Сложете във фурната и запечете за около 10-15 минути или колкото е необходимо.
Рибата не трябва да омеква прекалено много. Когато е почти готова, отстранете фолиото и запечете до златисто.
Счукайте каперсите и чесъна. Изсипете ги в подходящ съд, за да направите соса. Към тях добавете магданоза и кориандъра и ги разбъркайте с киселото мляко.
Сварените картофи разрежете на половинки и запечете леко в оребрен съд или на скара. Поднесете с рибата и соса към тях.