Необходими продукти:
500-600 грама телешко или свинско без мазнини, в краен случай пилешки гърди
1 купичка кафяв ориз
4-5 средно големи чушки, нарязани на ивички
2 средно големи глави лук
5-6 счукани скилидки чесън
2-3 цели домата от консерва
1 чаена лъжичка червен пипер
прясно смлян черен пипер на вкус
зехтин
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, без да добавяте сол или мазнина във водата. Обикновено е готов за около 40 минути, но го разбърквайте, за да не залепне.
В подходящ съд задушете с малко зехтин месото, нарязано на пържоли. Когато добие златист цвят отстранете от огъня и го оставете в друг съд с похлупак.
В съда, в който сте го задушили, сложете лука, нарязан на тънки кръгчета. Прибавете чесъна и ги задушете до омекването им. Добавете червения пипер, доматите и месото и разбъркайте добре.
Подправете с черния пипер и оставете да къкри за около 30 минути. Разбърквайте го често и сипете вода, когато е необходимо.
Добавете чушките, разбъркайте и варете още 10 минути или колкото е необходимо на месото. Поднесете с пресен магданоз, топка ориз и млечен сос.