IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Сочно месо с ориз и зеленчуци

10 декември 2007 09 10

Класическа рецепта в здравословен и лесен вариант

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

500-600 грама телешко или свинско без мазнини, в краен случай пилешки гърди

1 купичка кафяв ориз

4-5 средно големи чушки, нарязани на ивички

2 средно големи глави лук

5-6 счукани скилидки чесън

2-3 цели домата от консерва

1 чаена лъжичка червен пипер

прясно смлян черен пипер на вкус

зехтин

Начин на приготвяне:

Сварете ориза, без да добавяте сол или мазнина във водата. Обикновено е готов за около 40 минути, но го разбърквайте, за да не залепне.

В подходящ съд задушете с малко зехтин месото, нарязано на пържоли. Когато добие златист цвят отстранете от огъня и го оставете в друг съд с похлупак.

В съда, в който сте го задушили, сложете лука, нарязан на тънки кръгчета. Прибавете чесъна и ги задушете до омекването им. Добавете червения пипер, доматите и месото и разбъркайте добре.

Подправете с черния пипер и оставете да къкри за около 30 минути. Разбърквайте го често и сипете вода, когато е необходимо.

Добавете чушките, разбъркайте и варете още 10 минути или колкото е необходимо на месото. Поднесете с пресен магданоз, топка ориз и млечен сос.

КоментариКоментари