1,2 кг телешко месо
1 бутилка червено вино
2 портокала
3 моркова
1 глава целина
10 малки лукчета (може и мариновани)
3 скилидки чесън
мащерка, дафинов лист, магданоз
2 с.л мазнина
сол, пипер
Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки кубчета. Нарежете морковите на кръгчета, целината на кубчета и лукчетата на ивички.
Обелете чесъна.
В дълбок съд леко задушете месото с малко мазнина. Отделете го в друг съд. В същата мазнина задушете лукчетата, отново сложете месото, прибавете виното, морковите, целината, чесъна и зелените подправки.
Подправете.
След като заври на силен огън, намалете котлона и оставете да къкри 2 часа и половина.
Изтискайте портокалите и минутка преди да свалите яденето от печката, излейте сока и разбъркайте.
Поръсете преди да сервирате със ситно нарязан магданоз.