IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Телешко с вино и портокали

6 февруари 2008 13 52

Сериозно основно ястие за специални случаи

Телешко с вино и портокали

Необходими продукти

1,2 кг телешко месо

1 бутилка червено вино

2 портокала

3 моркова

1 глава целина

10 малки лукчета (може и мариновани)

3 скилидки чесън

мащерка, дафинов лист, магданоз

2 с.л мазнина

сол, пипер

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки кубчета. Нарежете морковите на кръгчета, целината на кубчета и лукчетата на ивички.

Обелете чесъна.

В дълбок съд леко задушете месото с малко мазнина. Отделете го в друг съд. В същата мазнина задушете лукчетата, отново сложете месото, прибавете виното, морковите, целината, чесъна и зелените подправки.

Подправете.

След като заври на силен огън, намалете котлона и оставете да къкри 2 часа и половина.

Изтискайте портокалите и минутка преди да свалите яденето от печката, излейте сока и разбъркайте.

Поръсете преди да сервирате със ситно нарязан магданоз.

КоментариКоментари