Необходими продукти:
1 килограм ориз
2 литра рибен бульон
400 грама бейби калмари
200 грама белени скариди
300 грама бяло пилешко месо
2 супени лъжици доматен сос
7-8 скилидки чесън
10 грама шафран
половин връзка магданоз
зехтин и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обикновено ястието се приготвя в специален тиган, но вие можете да използвате просто голям съд. Първо задушете чесъна с малко зехтин, а след това добавете ориза. След като стане златист на цвят, добавете шафрана и залейте с рибения бульон.
Оставете да заври. Сложете и пилешкото месо (предварително сварено), нарязано на дребни кубчета. Накрая прибавете морските дарове и доматения сос и оставете на средно горещ котлон да поизври водата. Преди да дръпнете от огъня, овкусете със сол и с нарязания на дребно магданоз.
Изсипете цялата смес в голяма тава и запечете за около 10 минути. Достатъчна е за 6 порции с вълшебен морски аромат. и не пропускайте бялото вино към нея, задължително е.
Рецептата е предоставена от Хосе Комино, главен готвач в ресторант "Опера".