1 пиле
300 гр гъби (оригиналната рецепта е с гъби „пумпалки“, но ако не можете да намерите, става и с печурки)
½ бутилка бяло сухо вино
250 мл сметана за готвене
подправки
зехтин
Начин на приготвяне
Пилето се разрязва на осем части и се задушава с малко зехтин в дълбок съд до златисто. Прибавя се виното и се вари на слаб огън един час.
Междувременно почистете и разрежете гъбите на две.
След като изтече единият час, ги прибавете към пилето заедно със сметаната. Подправете на вкус.
Разбъркайте и варете още час на слаб огън.
За да се „разгърне“, както казват специалистите, целия вкус на ястието, е хубаво да го оставите едно денонощие и да го стоплите отново преди да сервирате.




Ползите от консумацията на сладки картофи
Първи кадри от земетресението в Турция (+ВИДЕО)
Основни храни за консумация против рак
Избягвайте тези храни и напитки при раздразнен стомах
Екзотична физика: Каква трябва да бъде неутронната звезда, за да се превърне в черна дупка
Сияеща метеорна следа „фотобомбардира“ кометата Lemmon в невероятни кадри от телескоп
Astrobotic отложи изстрелването на лунната сонда Griffin-1 за средата на 2026 г.
Светът е на крачка от откриването на ваксина срещу рака
Измамиха по брутален начин Икер Касияс
Ясно е кой поема Юве, преговорите с голямо име са на финален етап
Ас на ПСЖ каза дали напуска заради Манчестър Юнайтед
Край на драмата! Обявиха новия треньор на Лудогорец
Нумерологична прогноза за месец ноември
Sabaton, Savatage, Epica и Sevi влизат в Be4 HILLS
13 маникюра, идеални за Хелоуин (+Снимки)
Рецепта за вегетарианци: Печено червено цвекло с розмарин
Ново лечение прави клетката капан за херпес симплекса
Сладките картофи – съюзник на сърцето и полезни за кожата
Плеврален излив – на какво може да се дължи?
Отразява ли се пълнолунието на съня ни?
Остави коментар