IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Френско пиле

14 март 2008 12 10

Пиленце, гъбки, сметанка

Френско пиле

Необходими продукти

1 пиле

300 гр гъби (оригиналната рецепта е с гъби „пумпалки“, но ако не можете да намерите, става и с печурки)

½ бутилка бяло сухо вино

250 мл сметана за готвене

подправки

зехтин

Начин на приготвяне

Пилето се разрязва на осем части и се задушава с малко зехтин в дълбок съд до златисто. Прибавя се виното и се вари на слаб огън един час.

Междувременно почистете и разрежете гъбите на две.

След като изтече единият час, ги прибавете към пилето заедно със сметаната. Подправете на вкус.

Разбъркайте и варете още час на слаб огън.

За да се „разгърне“, както казват специалистите, целия вкус на ястието, е хубаво да го оставите едно денонощие и да го стоплите отново преди да сервирате.

КоментариКоментари