Необходими продукти:
4 парчета пилешки гърди без кости
1 лимон
1 портокал
1 супена лъжица ленено брашно
250 грама домати или в краен случай 200 милилитра сос
2 скилидки чесън, счукани на дребно
1 чаена лъжичка черен пипер
Начин на приготвяне:
Настържете кората на плодовете и ги изстискайте, а след това отстранете семките и едрите частици от сока. Заедно с това в подходящ съд нарежете доматите, добавете лененото брашно и разбийте добре.
Прибавете чесъна и черния пипер, а накрая сложете и пилешкото месо. Захлупете съда и оставете в хладилника за няколко часа.
Изпечете пилешкото месо, докато загуби розовия си цвят от вътре. Постоянно го заливайте с маринатата. Сервирайте с печени картофи и го изяжте в приятна компания.