4 парчета телешки котлет
30 мл бира
1 к.л стрита мащерка
2 големи глави лук, нарязан на филийки
2 с.л олио
2 с.л брашно
1 с.л горчица
2 настъргани домата
сол, пипер
Начин на приготвяне
Сложете месото в дълбок съд, полейте го с бирата, поръсете с мащерка, затворете съда и оставате в хладилника за осем часа.
Като минат осемте часа (да, чака се малко повечко, но при сериозните рецепти, особено от Тирол, е така), загрейте олиото и задушете лука за пет минути.
Извадете месото от маринатата, изцедете и го овъргаляйте хубавичко в брашното. Сложете го при лука на котлона, да се позапържи 5 минутки.
Прибавете доматите, затворете съда, намалете огъня и гответе още 45 минути.