IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Телешко по тиролски

11 ноември 2008 16 01

Сериозна рецепта за официална вечеря

Снимка: СВ

Снимка: СВ

Необходими продукти

4 парчета телешки котлет

30 мл бира

1 к.л стрита мащерка

2 големи глави лук, нарязан на филийки

2 с.л олио

2 с.л брашно

1 с.л горчица

2 настъргани домата

сол, пипер

Начин на приготвяне

Сложете месото в дълбок съд, полейте го с бирата, поръсете с мащерка, затворете съда и оставате в хладилника за осем часа.

Като минат осемте часа (да, чака се малко повечко, но при сериозните рецепти, особено от Тирол, е така), загрейте олиото и задушете лука за пет минути.

Извадете месото от маринатата, изцедете и го овъргаляйте хубавичко в брашното. Сложете го при лука на котлона, да се позапържи 5 минутки.

Прибавете доматите, затворете съда, намалете огъня и гответе още 45 минути.

КоментариКоментари