Необходими продукти:
1 кг. киселец
3 с.л. зехтин
5-6 стръка пресен лук
3 бр. яйца
200 гр. сирене
100 гр. кашкавал
2 с.л. брашно
сол и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете киселеца и лука и ги нарежете на ситно. Задушете ги до омекване в съд с мазнината.
Прибавете натрошеното сирене, нарязания на малки кубчета кашкавал и яйцата. Подправете със сол на вкус и разбъркайте.
В посипана с брашно тавичка изсипете сместа и я запечете във фурната на средно висока температура.
Поднесете киселеца поръсен с малко червен пипер и по желание гарнирайте с кисело мляко.
Киселец с яйца и сирене на фурна
16 февруари 2009 11 56Селското ястие от кухнята на баба - съвсем обикновено и лесно за приготвяне

Много вкусно и зеленко. Можете да замените киселеца със спънък, например. Снимка: CB
Сподели
Коментари


Коментари
