Необходими продукти:
половин килограм тиквички (нарязани на кубчета)
250 г царевица
2 глави лук
1 домат (настърган)
50 г. масло
вегета (или подобна подправка)
чесън
пресен копър
сол
Начин на приготвяне:
Лукът се запържва леко в олио, като се добавя и малко вода. Добавя се и царевицата, като се задушава до омекване.
Накрая се слагат и тиквичките.
Когато те станат готови, се прибавя сол, щипка вегета, чесън за вкус и настърган домат.
Всичко се задушава още десетина минути, като за финал се прибавя маслото и ситно нарязания пресен копър.
Свежо предястие с тиквички и царевица
11 март 2009 08 38Леко пролетно ястие за вегетарианци

Царевицата е вкусна добавка за всякакви зеленчуци. Снимка:sxc
Сподели
Коментари


Коментари
