Необходими продукти:
пресен спанак
масло
1 гл. лук
2 стръкчета пресен чесън
сол
сирене
щипка червен пипер
индийско орехче
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте добре спанака и го изсушете. Нарежете го на лентички. Вземете парчето масло и го разтопете в тиган. Прибавете нарязания лук и пресен чесън и задушете всичко за 2-3 минути.
Прибавете спанака и поръсете със сол на вкус. Сложете похлупака и задушете за още 5 минути. Махнете тенджерата от котлона.
На дъното на глинен съд за печене поръсете половината количество сирене и изсипете спанака върху него. Поръсете с пипер и индийско орехче, след което отгоре прибавете и останалото сирене.
Запечете на 360 градуса за около 20 минути.
Спанак със сирене на фурна
18 март 2009 12 15Вкусно и здравословно ястие за пролетна вечеря

Свежият спанак е идеален за пролетното меню. Снимка:sxc
Сподели
Коментари


Коментари
