IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Яйца и пресен лук на фурна

24 март 2009 14 29

Поредното кулинарно вдъхновение от кухнята на село

Поредното кулинарно вдъхновение от кухнята на село. Снимка: dreamstime

Поредното кулинарно вдъхновение от кухнята на село. Снимка: dreamstime

Необходими продукти:

4 яйца
150 мл. прясно мляко
100 гр. натрошено сирене
50 гр. кашкавал
50 гр. масло
3-4 стръка пресен лук
връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете на по-ситно лука, задушете го в подходящ съд.

Прибавете сол и черен пипер и пренесете задушения лук в намазнена тавичка.

Отгоре изсипете смес от разбитите яйца, млякото, натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз.

Отгоре поръсете настърган кашкавал и сложете ястието да се запече в не много силна фурна.

Поднесете с поръсен червен пипер и зелена салата.

КоментариКоментари