Необходими продукти:
300 гр. коприва
2 бр. средно големи картофа
½ пакет спагети
1 зеленчуков или гъбен бульон
За заливка:
2 яйца
соев сос и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В половин литър вода сварете заедно на ситно накълцаната коприва (попарена преди това), настърганите картофи, спагетите и бульона.
Получената гъста смес разпределете в гювечета и я полейте със разбитите яйца, овкусени със соев сос и пипер.
Запечете ястието да златисто.
Зелено гювече с коприва и спагети
3 юни 2009 10 38На обяд или на вечеря, зеленото гювече е най-вкусното солено изкушение през топлите дни
На обяд или на вечеря, зеленото гювече е най-вкусното солено изкушение през топлите дни. Снимка: dreamstime




Григор Димитров се отказа от мача срещу Медведев в Париж
Държавата налага строг контрол над атракционите по суша, въздух и вода
Uber пуска флот от 100 000 роботаксита до 2027 г.
Сграда се срути върху семейство с три деца край Истанбул
На Слънцето се появи зловеща усмивка: Поток от заредени частици се насочи към Земята
Спътници на SpaceX излъчват мистериозен сигнал
Микроби от облаците ще помагат в търсенето на живот на други планети
Повечето пластмаса, попаднала в океана, не плава на повърхността: Къде изчезва?
Какво се случва? Григор Димитров се предаде без бой на руснак
Евелин Макрай
Президентът на федерацията по карате: Градим силен национален отбор, очакваме още много медали
Черно море писа тройка на Миньор и е на 1/8-финал
Защо се будите в 3 през нощта?
„Следващият разговор“ от Джеферсън Фишър
Цюрих – градът с аромат на шоколад и прелестни коледни базари
6 неща, които ще ви помогнат да живеете по-добре
Какво е синдром на Кушинг?
В Русе въведоха уникален за България метод за разграничаване на фокална от дифузна коронарна болест
Побеляването на косата може би е защитен механизъм срещу рак
Ваксините от последните 20 години вече са достъпни в електронното здравно досие
Остави коментар