Необходими продукти:
1 кг. картофи
2-3 кренвирша или шунка, или филе
около 500 гр. сирене
2 яйца и 1 белтък
буркан лютеница /може да се замени с кетчуп/
сол
черен пипер
ким
чубрица
олио /зехтин/
Начин на приготвяне:
Картофите се варят,след което се белят и намачкват в дълбока купа. Едното яйце се вари. Добавя се сиренето/настъргано или намачкано/, прибавят се сол,ким,черен пипер,чубрица и едно яйце.
Меси се до получаването на хомогенно тесто,което не бива да е рядко.
Върху намазнено фолио се разстила полученото тесто във формата на правоъгълен блат.
Намазва се с лютеницата и се наръсва с кубчета нарязано яйце и кубчета кренвирш.
Завива се под формата на руло,поставя се в намазнена тава,намазва се с белтък и се пече в загрята умерена фурна.
Към плънката може да се добавят и кисели краставички и сварен морков