IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Картофено руло

8 юни 2009 13 34

Интересно на вид, вкусно и съвсем лесно

Класически съставки в нова форма. Снимка: Dreamstime

Класически съставки в нова форма. Снимка: Dreamstime

Рецептата ни я изпрати Вили Янкова, която пък я знае от леля си.

Необходими продукти:

1 кг. картофи

2-3 кренвирша или шунка, или филе

около 500 гр. сирене

2 яйца и 1 белтък

буркан лютеница /може да се замени с кетчуп/

сол

черен пипер

ким

чубрица

олио /зехтин/

Начин на приготвяне:

Картофите се варят,след което се белят и намачкват в дълбока купа. Едното яйце се вари. Добавя се сиренето/настъргано или намачкано/, прибавят се сол,ким,черен пипер,чубрица и едно яйце.

Меси се до получаването на хомогенно тесто,което не бива да е рядко.

Върху намазнено фолио се разстила полученото тесто във формата на правоъгълен блат.

Намазва се с лютеницата и се наръсва с кубчета нарязано яйце и кубчета кренвирш.

Завива се под формата на руло,поставя се в намазнена тава,намазва се с белтък и се пече в загрята умерена фурна.

Към плънката може да се добавят и кисели краставички и сварен морков

КоментариКоментари