Необходими продукти:
за 1 порция (2 сандвича)
4 филийки ръжен или типов хляб
2 резена кашкавал (не много дебели)
2 ленти шунка
2 с.л. горчица (може да се замени с 2 с.л. майонеза объркана със счукана скилидка чесън)
1 яйце (или 2 белтъка)
60 мл. прясно мляко
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Намажете 2 филийки с горчица (или майонеза с чесън) и отгоре поставете резените кашкавал и шунка. Захлупете ги с другите 2 филии.
Разбийте яйцето с млякото и потопете двата сандвича в тази смес – първо от едната, после от другата страна.
Сложете сандвичите в намаслена тава и ги запечете и от двете страни – по 3-5 минутки на страна.
След като добият златист цвят, ги нарежете по диагонал и ги хапвайте горещи.
Сандвичи по френски
25 юни 2009 09 31Перфектната бърза закуска, бърз обяд или бърза вечеря

Перфектната бърза закуска, бърз обяд и бърза вечеря. Снимка: dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари
