IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Запечена скумрия с естрагон

1 юли 2009 08 32

Неочаквано вкусна комбинация. И много полезна при това

Скумрията е една от най-вкусните риби. Снимка:Dreamstime

Скумрията е една от най-вкусните риби. Снимка:Dreamstime

Необходими продукти:

500 г скумрия
4 глави лук
30 г листа от естрагон
80 г олио/зехтин
лимон и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте и изчистете добре рибата, след което я намажете отвън и отвътре със сол и олио.

Нарязвате на ситно лукът и естрагонът и ги посипвате върху и вътре в рибата.

В намазана с олио тава, подреждате парчетата скумрия и ги поръсвате с лимонов сок.

Покрийте с фолио или намокрена кухненска хартия и запечете във фурната.

КоментариКоментари