Необходими продукти:
500 г скумрия
4 глави лук
30 г листа от естрагон
80 г олио/зехтин
лимон и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и изчистете добре рибата, след което я намажете отвън и отвътре със сол и олио.
Нарязвате на ситно лукът и естрагонът и ги посипвате върху и вътре в рибата.
В намазана с олио тава, подреждате парчетата скумрия и ги поръсвате с лимонов сок.
Покрийте с фолио или намокрена кухненска хартия и запечете във фурната.
Запечена скумрия с естрагон
1 юли 2009 08 32Неочаквано вкусна комбинация. И много полезна при това

Скумрията е една от най-вкусните риби. Снимка:Dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари
