Необходими продукти:
500 г скумрия
4 глави лук
30 г листа от естрагон
80 г олио/зехтин
лимон и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и изчистете добре рибата, след което я намажете отвън и отвътре със сол и олио.
Нарязвате на ситно лукът и естрагонът и ги посипвате върху и вътре в рибата.
В намазана с олио тава, подреждате парчетата скумрия и ги поръсвате с лимонов сок.
Покрийте с фолио или намокрена кухненска хартия и запечете във фурната.
Запечена скумрия с естрагон
1 юли 2009 08 32Неочаквано вкусна комбинация. И много полезна при това
Скумрията е една от най-вкусните риби. Снимка:Dreamstime




Григор Димитров се отказа от мача срещу Медведев в Париж
Държавата налага строг контрол над атракционите по суша, въздух и вода
Uber пуска флот от 100 000 роботаксита до 2027 г.
Сграда се срути върху семейство с три деца край Истанбул
На Слънцето се появи зловеща усмивка: Поток от заредени частици се насочи към Земята
Спътници на SpaceX излъчват мистериозен сигнал
Микроби от облаците ще помагат в търсенето на живот на други планети
Повечето пластмаса, попаднала в океана, не плава на повърхността: Къде изчезва?
Какво се случва? Григор Димитров се предаде без бой на руснак
Евелин Макрай
Президентът на федерацията по карате: Градим силен национален отбор, очакваме още много медали
Черно море писа тройка на Миньор и е на 1/8-финал
Защо се будите в 3 през нощта?
„Следващият разговор“ от Джеферсън Фишър
Цюрих – градът с аромат на шоколад и прелестни коледни базари
6 неща, които ще ви помогнат да живеете по-добре
Какво е синдром на Кушинг?
В Русе въведоха уникален за България метод за разграничаване на фокална от дифузна коронарна болест
Побеляването на косата може би е защитен механизъм срещу рак
Ваксините от последните 20 години вече са достъпни в електронното здравно досие
Остави коментар