Рецептите за мусака, пълнени чушки и свинско със зеле ще ви ги даде баба ви.
Все пак не си мислете, че ние се изхранваме само с авокадо, овесени сладки и коктейл от раци.
Харесваме си и обикновените, но вкусни неща, особено в неделя, когато човек има цялото време на света и може да готви разточително.
Именно една такава неделна рецепта ей сега ще прочетете, за яхния с картофи и гъби. Много е лесно, дори за начинаещи.
Необходими продукти
1 килограм картофи
3 зелени чушки
пакет гъби
2 глави лук
зелени подправки по избор
олио
Начин на приготвяне
Всичко се измива и нарязва според собственото ви въображение. Само лукът е хубаво да е наситно, за да не се усеща.
В подходяща тава слагате олио, колкото да се покрие дъното, изсипвате всичките продукти вътре, разбърквате и доливате вода.
Картофите и другите неща не трябва да „плуват“ вътре, все пак е яхния, а не чорба. Най-горния пласт зеленчуци трябва да останат над водата.
Добавяте и подправките, не забравяте да сложите и малко сол, слагате във фурната и се отдавате на други неделни разнообразия в следващите 45-60 минути.
Не забравяте да разбърквате от време на време. Готви се докато картофите омекнат и на вкус не са като размекнат тебешир, а като чудесни сварени картофчета.