Този уикенд част от Тялото беше на еко фестивал край язовир Беглик.
Общо взето денонощието преминаваше така – сутрин ставане, ядене, ядене, ядене, следобедно блеене, слушане на живи групи, греене край огъня, ром със студен чай и много танци.
Едно от нещата, които оставяха силно впечатление у всеки присъстващ беше изобилието от домашна кухня, която направо разтапяше всичките ни вкусови рецептори.
Успяхме все пак да измъкнем рецептата на едно от ястията, които най-често ни се услаждаше.
Младите готвачи ни пожелаха успех в готвенето, като не пропуснаха да ни изпратят с леко подигравателна, но истински добронамерена усмивка.
Това може само да означава, че колкото и простички да изглеждат за приготвяне манджичките им, толкова по-голямо майсторство се изисква.
За кюфтенцата: 2 яйца, половин чаша брашно, 2 тиквички, 5-7 броя ролца от раци, ч.л. бакпулвер, 3 скилидки чесън, сол, пипер на люспи, копър и черен пипер за овкусяване.
Настържете тиквичките, посолете ги и ги оставете в гевгир, за да се отцедят от водата.
В отделна купа разбъркайте яйцата с брашното и бакпулвера. Добавете подправките и разбъркайте хубаво.
Добавете накрая тиквичките и нарязаните на не много дребно рачени рулца, разбъркайте, оформете кюфтенца с лъжица и ги изпържете в загрят зехтин.
За ориза: Трябват ви 300 гр. ориз, 2-3бр. настъргани на едро моркови, 2-3 скилидки чесън, 1-2 ч.л. къри, масло, зехтин, черен пипер и сол.
Сварете ориза. В по-дълбок тиган загрейте маслото и зехтина, изсипете настърганите моркови и ги запържете за около 5 минути.Добавете ситно нарязания чесън и запържете още мъничко.
Свареният ориз се изсипва при морковите и чесъна и се бърка.
Подправя се с къри и останалите подправки.
Фестивална кухня - ориз и кюфтенца
11 август 2009 10 56Едни по-специални домашни гозби си похапнахме на еко фестивал през уикенда

Едни по-специални домашни гозби си похапнахме на еко фестивал през уикенда. Снимка: dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари


Изпробвах кюфтенцата,уникални са....
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар
1 - 1 от 1