IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Просто пилешки бульон

10 септември 2009 14 20

Някои неща са толкова лесни, че почти не си заслужава да се говори за тях. Но все пак...

Пилешкият бульон прави чудеса. Снимка: Dreamstime

Пилешкият бульон прави чудеса. Снимка: Dreamstime

Във всички рецепти в Tialoto.bg, в които има пилешки бульон, а те не са никак малко, винаги имаме предвид домашно приготвен, натурален, вкусен и подправен по ваш вкус бульон.

Решихме да ви дадем „рецептата“, ако на това просто нещо може да му се каже рецепта, за да сме сигурни, че се разбираме чудесно и няма грешки.

Ето, пилешкия бульон, за който говорим в Tialoto.bg, не е нищо друго освен:

пилешко месо

вода

сол и подправки на вкус

Начин на приготвяне

Пилешкото месо – може цяло пиле или само част от него, слагате в тенджера и заливате с вода.

Слагате на котлона да ври на умерена температура с малко сол. Не слагате мазнина, няма нужда от нея.

Докато пилето ври, отделя пяна, която знаем от бабите ни, че трябва внимателно да се обира от повърхността и да се изхвърля.

Когато месото омекне, го вадите с решетъчна лъжица и го правите каквото намерите за добре.

Останалата в тенджерата течност можете да превърнете в супа с няколко картофа, глава лук, морков и фиде, които слагате да врат в него.

Можете също да залеете с него крутончета с малко босилек.или да си направите наш вариант на японската супа Мисо, макар че там се препоръчва рибеният бульон.

КоментариКоментари