Решихме да ви дадем „рецептата“, ако на това просто нещо може да му се каже рецепта, за да сме сигурни, че се разбираме чудесно и няма грешки.
Ето, пилешкия бульон, за който говорим в Tialoto.bg, не е нищо друго освен:
пилешко месо
вода
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне
Пилешкото месо – може цяло пиле или само част от него, слагате в тенджера и заливате с вода.
Слагате на котлона да ври на умерена температура с малко сол. Не слагате мазнина, няма нужда от нея.
Докато пилето ври, отделя пяна, която знаем от бабите ни, че трябва внимателно да се обира от повърхността и да се изхвърля.
Когато месото омекне, го вадите с решетъчна лъжица и го правите каквото намерите за добре.
Останалата в тенджерата течност можете да превърнете в супа с няколко картофа, глава лук, морков и фиде, които слагате да врат в него.
Можете също да залеете с него крутончета с малко босилек.или да си направите наш вариант на японската супа Мисо, макар че там се препоръчва рибеният бульон.