трицветни биоспагети 0,500 г
биогауда 0,200 г
сушени мариновани домати 0,120 г
маслини черни 0,080 г
босилково песто 0,040 г
зехтин 0,0100 г
сол 0,015 г
Начин на приготвяне:
Поставете да заври на котлона тенджера с вода, в която сипете половината от зехтина и половината от солта.
След като заври, поставете спагетите, разбъркайте, за да не се слепят, и ги варете четири минути. Отцедете и измийте със студена вода.
В тиган поставете останалата част от зехтина и добавете към него нарязаните на жулиени сушени домати и маслини и босилковото песто, добавете вода и завъртете спагетите така, че да поемат босилковия сос.
Накрая поставете кубчетата нарязана гауда и сервирайте в плоска чиния, като спагетите се навиват с помощта на готварска вилица.
Отстрани декорирайте с няколко точки от босилковото песто.