Това е най-добрата и вкусна рецепта със сьомга, която се изпълнява изключително лесно.
Понякога кленовият сироп може да превърне ястието ви в истински деликатес. Дори и тези, които не обичат сьомга ще останат приятно изненадани.
Необходими продукти:
¼ чаша кленов сироп
2 супени лъжици соев сос
1 скилидка чесън, ситно нарязана
¼ чаена лъжичка чесън на прах
1 щипка черен пипер
500 грама сьомга
Инструкции:
В малка купа смесете кленовия сироп, соевия сос, чесъна, чесновия прах и пипера.
Поставете сьомгата в тава от йенско стъкло и я залейте със сместа. Сложете капак и оставете на престои в хладилника за 30 минути.
Предварително загрейте фурната на 200 градуса по Целзий.
Сложете сьомгата да се пече непокрита за 20 минути, като леко я надупчите с вилица.
Маринована сьомга в кленов сироп
20 октомври 2009 11 34Вкусна и лесна рецепта

Изглежда прекрасно и е много вкусно Снимка: ВМ
Сподели
Коментари


Коментари


Страхотна идея за маринатата, макар че със терияки сос вместо соев ще е по-вкусно. Обаче който е превеждал рецептата си няма хал хабер от готвене. Ако хакнеш охладената йенска тенжера в сгорещената фурна, пукането на йена гласа ти е в кърпа вързано...
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар
1 - 1 от 1