IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Маринована сьомга в кленов сироп

20 октомври 2009 11 34

Вкусна и лесна рецепта

Изглежда прекрасно и е много вкусно Снимка: ВМ

Изглежда прекрасно и е много вкусно Снимка: ВМ

Това е най-добрата и вкусна рецепта със сьомга, която се изпълнява изключително лесно.

Понякога кленовият сироп може да превърне ястието ви в истински деликатес. Дори и тези, които не обичат сьомга ще останат приятно изненадани.

Необходими продукти:

¼ чаша кленов сироп

2 супени лъжици соев сос

1 скилидка чесън, ситно нарязана

¼ чаена лъжичка чесън на прах

1 щипка черен пипер

500 грама сьомга

Инструкции:

В малка купа смесете кленовия сироп, соевия сос, чесъна, чесновия прах и пипера.

Поставете сьомгата в тава от йенско стъкло и я залейте със сместа. Сложете капак и оставете на престои в хладилника за 30 минути.

Предварително загрейте фурната на 200 градуса по Целзий.

Сложете сьомгата да се пече непокрита за 20 минути, като леко я надупчите с вилица.

КоментариКоментари

SweetShark ( преди 15 години )
Страхотна идея за маринатата, макар че със терияки сос вместо соев ще е по-вкусно. Обаче който е превеждал рецептата си няма хал хабер от готвене. Ако хакнеш охладената йенска тенжера в сгорещената фурна, пукането на йена гласа ти е в кърпа вързано...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар