IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Телешко по средиземноморски

2 ноември 2009 15 40

Нещо по-така, за сериозна вечеря и специални гости

Сериозно и полезно ястие. Снимка: Dreamstime

Сериозно и полезно ястие. Снимка: Dreamstime

Необходими продукти за 6 души:

900 гр телешко месо от плешката

2 лимона

200 гр зелени маслини

1 бурканче мариновани лукчета

2 стръка босилек

12 стръка мащерка

150 мл бяло вино

3 с.л зехтин

сол, пипер

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки ивички. Махнете кората на лимоните (може да я настържете на ренде) и ги разрежете на четири.

Лукчетата също трябва да разрежете на две, а босилека да стриите.

Загрявате зехтина в дълбок тиган с капак.

Слагате парчетата месо и лукчетата колкото да сте стоплят, без да се зачервяват.

Слагате сол и пипер и изсипвате бялото вино.

Добавяте маслините, лимоните и зелените подправки.

В продължение на 15 минути готвите на умерен огън като разбърквате от време на време.

Във всяка чиния трябва да има парченца месо и част от соса. Можете да гарнирате с мащерка или босилек.

КоментариКоментари