Необходими продукти за 6 души:
900 гр телешко месо от плешката
2 лимона
200 гр зелени маслини
1 бурканче мариновани лукчета
2 стръка босилек
12 стръка мащерка
150 мл бяло вино
3 с.л зехтин
сол, пипер
Начин на приготвяне
Нарежете месото на тънки ивички. Махнете кората на лимоните (може да я настържете на ренде) и ги разрежете на четири.
Лукчетата също трябва да разрежете на две, а босилека да стриите.
Загрявате зехтина в дълбок тиган с капак.
Слагате парчетата месо и лукчетата колкото да сте стоплят, без да се зачервяват.
Слагате сол и пипер и изсипвате бялото вино.
Добавяте маслините, лимоните и зелените подправки.
В продължение на 15 минути готвите на умерен огън като разбърквате от време на време.
Във всяка чиния трябва да има парченца месо и част от соса. Можете да гарнирате с мащерка или босилек.