Необходими продукти за 6 души:
900 гр телешко месо от плешката
2 лимона
200 гр зелени маслини
1 бурканче мариновани лукчета
2 стръка босилек
12 стръка мащерка
150 мл бяло вино
3 с.л зехтин
сол, пипер
Начин на приготвяне
Нарежете месото на тънки ивички. Махнете кората на лимоните (може да я настържете на ренде) и ги разрежете на четири.
Лукчетата също трябва да разрежете на две, а босилека да стриите.
Загрявате зехтина в дълбок тиган с капак.
Слагате парчетата месо и лукчетата колкото да сте стоплят, без да се зачервяват.
Слагате сол и пипер и изсипвате бялото вино.
Добавяте маслините, лимоните и зелените подправки.
В продължение на 15 минути готвите на умерен огън като разбърквате от време на време.
Във всяка чиния трябва да има парченца месо и част от соса. Можете да гарнирате с мащерка или босилек.




Три сока за баланс на кръвната захар
Съвети за по-добър живот
Късмет за няколко зодии на 30 октомври
Рим отложи забраните за дизелите коли
Музиката намалява риска от деменция с 39%
Ново радиоизображение показа Млечния път в неочаквани цветове
Среща със Слънцето: Междузвездната комета 3I/ATLAS премина през перихелия си
Минало и извънземни: Какво крият дълбоките води под леда на Антарктида
Рома продължава да е лидер с Наполи
Интер премаза Фиорентина 3:0
Нищо ново! Арсенал пак бие със суха мрежа
Резервите на Сити обърнаха 3:1 Суонси
Дневен хороскоп за 30 октомври, четвъртък
Месечен хороскоп за ноември
Бъди звездата на града с новата колекция NINE WEST!
Женски хороскоп за ноември
Микроинсултът не е дребен инцидент – защо спешната реакция определя съдбата на мозъка?
Как да изберем зимна шапка? Стилово ръководство
Защо топлият душ намалява напрежението?
Какво е синдром на Кушинг?
Остави коментар