Рецептата ни изпрати Надя Агова.
Необходими продукти:
5 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 пакетче краве масло
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер около
1 бурканче конфитюр
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разделяте жълтъците от белтъците.
Жълтъците разбийте със захарта до побеляване, след това прибавете олиото, киселото мляко и брашното с бакпулвера.
Получената смес изсипете в намазнена тава и печете на средна температура. Белтъците разбийте със захарта и ванилията на сняг.
Когато блатът се изпече го извадете и го намажете с конфитюр и след това с разбитите на сняг белтъци. Върнете го отново във фурната, докато порозовее белтъчената смес.
Разрежете на парчета и сервирайте като пастички.