IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Дамски каприз

22 март 2010 14 47

Един класически сладкиш

Поднася се на парчета. Снимка: VM

Поднася се на парчета. Снимка: VM

Рецептата ни изпрати Надя Агова.

Необходими продукти:

5 яйца

1 1/2 ч.ч. захар

1 пакетче краве масло

1 ч.ч. кисело мляко

2 ч.ч. брашно

1 бакпулвер около

1 бурканче конфитюр

1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разделяте жълтъците от белтъците.

Жълтъците разбийте със захарта до побеляване, след това прибавете олиото, киселото мляко и брашното с бакпулвера.

Получената смес изсипете в намазнена тава и печете на средна температура. Белтъците разбийте със захарта и ванилията на сняг.

Когато блатът се изпече го извадете и го намажете с конфитюр и след това с разбитите на сняг белтъци. Върнете го отново във фурната, докато порозовее белтъчената смес.

Разрежете на парчета и сервирайте като пастички.
 

КоментариКоментари

in_finity ( преди 15 години )
Бая зор ще падне май без миксер, не съм опитвала досега, може и мускулна треска да имаш след това :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Stardust ( преди 15 години )
Дами, кажете това разбиване на сняг - как се прави без миксер?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
in_finity ( преди 15 години )
Вкусно е наистина, но откога не съм го правила, може би от ученическите години... Може по-малко захар да се сложи, защото конфитюра го прави достатъчно сладък :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
wildprincess ( преди 15 години )
Звучи невероятно вкусно,нетежко и елегантно.Ако не ме домързи ,ще я опитам!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар