Необходими продукти:
400-500 г пилешко месо3 глави кромид лук3-4 моркова3 картофа2 с.л. краве маслокопър, смлян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, морковите - на колелца, обелените картофи - на кубчета. Нарежете месото на хапки.
Сложете ги в глинено гърне заедно с кравето масло и 750 мл вода, посолете и поръсете с черен пипер.
Похлупете гърнето, сложете го във фурната и първо гответе на умерена температура, докато супата заври, после намалете силата на огъня и гответе до готовност на продуктите.
Готовата супа поръсете със ситно нарязания копър.
Рецептата е от книгата "Готвим в глинено гърне" на ИК "Колхида"




Драконовски мерки в София заради "Левски" - ЦСКА: Много полиция и дронове
Най-добрите геймърски лаптопи, които да си купите през 2025 г.
Шофьорка обърка педалите и се вряза в пазар в Казанлък (+СНИМКИ)
Радев: Бюджет 2026 е инструмент за политическо оцеляване
Как китовете могат да помогнат на хората да живеят 200 години
Китай се обърна към НАСА, за да предотврати космическа катастрофа
Най-силната магнитна буря за 2025 година ще настъпи днес, 7 ноември
Японската орбитална мисия Akatsuki окончателно замлъкна
Веласкес посочи силата на ЦСКА и похвали атомното дуо на "червените"
Александър Димитров обяви националите, ето какво реши за вратарската драма
Продават ли играчи за милиони? От Левски разкриха истината за звездите си
Веласкес разкри кои играчи на Левски пропускат Вечното дерби с ЦСКА
Венера преминава в Скорпион на 7 ноември – ние ставаме най-важни
3 зодии, които ще жънат успехи през ноември
Пало санто – срещу негативна енергия и за уют в дома
Сочен кекс със сини боровинки
Билки, използвани при хипертония
Базофили – функция, роля в имунната система и нормални стойности
Какво представляват функционалните гастроинтестинални нарушение при кърмачета?
Как да повлияем сезонния косопад?
Остави коментар