Продукти:
1 кафена чашка сварен ориз
2-3 настъргани сурови моркова,
3-4 кисели краставички
шепа обезкостени маслини
300 гр. филе или колбас по избор
3-4 печени червени чушки
1 глава лук, най-добре червен (или 3-4 стръка пресен лук)
1-2 портокала
(Салата е за четири души, можете да намалите пропорционално продуктите, ако я правите за по-малко хора)
Начин на приготвяне
Всичко се нарязва на ситно и се обърква с лимонов сок, зехтин и сол на вкус. Портокалите също се обелват и нарязват. Трябва да отлежи поне 1 час в хладилник. Портокалът в никакъв случай не трябва да се пропуска.
Рецептата е предоствена от БГКулинар
Рецептата е предоствена от БГКулинар