Продукти
3 стръка праз
2-3 моркова
1 средна глава лук
1 картоф
2-3 моркова
1 средна глава лук
1 картоф
2 сварени жълтъка
Приготвяне
Нарязва се на дребно бялата и малко от нежнозелената част на праза. Морковите се настъргват. Заедно с нарязания лук всички продукти се варят. Картофът се нарязва и прибавя малко по-късно. Вари се до омекване на всички зеленчуци, след което се пасират. По желание може да добавите малко масло или зехтин за готвене.
Нарязва се на дребно бялата и малко от нежнозелената част на праза. Морковите се настъргват. Заедно с нарязания лук всички продукти се варят. Картофът се нарязва и прибавя малко по-късно. Вари се до омекване на всички зеленчуци, след което се пасират. По желание може да добавите малко масло или зехтин за готвене.
С част от бульона (преди да бъдат пасирани зеленчуците) се размиват двата сварени жълтъка, и се добавят като застройка.